Agar-agar je přírodní želatinový přípravek získaný z mořských řas. Používá se jako poleva s ovocem, možné je využití i na zeleninové aspiky.
Návod: Na 300 ml vody dávkujeme 1 lžičku agaru, 5 – 10 lžiček cukru (25 – 50 g), možno přidat šťávu z citronu či ovoce. Smícháme, necháme 10 minut bobtnat, pak 15 minut vaříme. Podáváme po ztuhnutí.
Pro zeleninové aspiky dáváme místo cukru 1/2 lžičky soli.
Doporučujeme recept:
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota |
701 kJ / 167,8 kcal |
---|
Tuky: |
0,0 g |
---|
z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,0 g |
Sacharidy: |
83,9 g |
---|
z toho cukry: |
0,0 g |
Vláknina: |
-- |
---|
Bílkoviny: |
0,0 g |
---|
Sůl: |
0,25 g |
---|
Bez přidané soli
Balení: 20 g