Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


Jedlé a léčivé houby - Ivan Jablonský, Václav Šašek

kniha

Kniha Jedlé a léčivé houby - pěstování a využití. Autoři knihy Ivan Jablonský, Václav Šašek. Více...

Cena s DPH270,00 Kč
Značka
Knihy
Kód
KN0094355

Produkt je zařazen v těchto kategoriích

Jedlé a léčivé houby - Ivan Jablonský, Václav Šašek (kniha)

 Alternativní produkty

Houby, Jaroslav Klán
kniha

  • Novinka
299,00 Kč Koupit
  • Kód: KN9788074421372

Podrobný popis Jedlé a léčivé houby - Ivan Jablonský, Václav Šašek

O jedlé a léčivé houby je stále veliký zájem, v poslední době především pro obsah různých účinných látek (především glukanů), které příznivě působí na civilizační nemoci, jako je snížená imunita nebo nádorová onemocnění. Pěstování jedlých hub je obor, který se neustále rychle rozvíjí. Zlepšují se technologie pěstování, šlechtí se nové kmeny, nově získané vědecké poznatky se převádějí do praxe.

Profesionální producenti v této knize najdou komplexní nejnovější informace o nejčastěji pěstovaných druzích (žampionů, hlív, shiitake). Amatérští pěstitelé a zájemci o přírodní léčivé preparáty najdou informace o léčivých účincích i možnostech pěstování těchto hub v našich podmínkách, a to u 25 druhů hub, včetně druhů nově pěstovaných, jako je žampion mandlový či líhovec moučný.

Praktické informace o pěstování jsou doplněny i obecnými poznatky o houbách, o jejich zařazení v soustavě živých organismů, o vývojovém cyklu hub, podmínkách jejich růstu, způsobu výživy, chorobách a škůdcích. Text doplňuje 67 černobílých obrázků a 96 barevných obrázků v příloze. Autory knihy jsou naši významní odborníci a do knihy vložili své celoživotní zkušenosti získané vědeckou činností i praktickým pěstováním.

Kromě pěstování se autoři zabývají rovněž účinnými látkami a léčivými účinky následujících hub: žampionu mandlového, hlívy ústřičné, houževnatce jedlého, druhy rodu Hirneola (ucha), korálovcem ježatým, trsnatcem lupenitým, lesklokorkou lesklou či housenicí čínskou.

Počet stran:264 stran + 16 stran bar. přílohy

Vazba:vázaná

Zeptejte se nás

Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.

Dotaz:

Informace o produktu bude přidána automaticky