Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


Tuina 1 čínské léčebné masáže – Václav Lukeš, Vladimír Ando

skripta

Skripta pro obor čínských masáží tchuejná. Text vznikl zpracováním osobního předání od lékaře a odborníka v této oblasti doktora Wang Fuyina svému žákovi Václavu Lukešovi. Kniha vyšla také v elektronické podobě. Více...

Cena s DPH390,00 Kč
Koupit
Cena bez DPH 390,00 Kč

Dostupnost: skladem > 5 ks

Značka
Knihy
Kód
KN9788090574670

Produkt je zařazen v těchto kategoriích

Tuina 1 čínské léčebné masáže – Václav Lukeš, Vladimír Ando

 Související produkty

Tuina 2 čínské ozdravné masáže, 2. vydání - Baojian Anmo
skripta

  • Nejprodávanější
390,00 Kč Koupit
  • Kód: KN9788090574601

Čínské léčebné masáže TUINA, Sun Chengnan
kniha

  • Novinka
599,00 Kč Koupit
  • Kód: KN9788086198453

Podrobný popis Tuina 1 čínské léčebné masáže – Václav Lukeš, Vladimír Ando

Do rukou se Vám dostaává 1. díl unikátní série skript o čínské medicíně, oboru čínské masáže tuina. Skripta vznikla zpracováním osobního předání od lékaře a odborníka v oblasti čínských léčebných masáží doktora Wang Fuyina.

Elektronická verze knihy je ke koupi:

Google play Apple Book

V úvodní části tohoto dílu se seznámíte s masážemi tuina, jejich historií a základními principy. Následující tři kapitoly přinášejí praktické aplikace tuina. V Kapitole 1 jsou vysvětleny základní techniky tuina. Kapitola 2 pojednává o specifické metodě otevírání bodů na končetinách. Kapitola 3 se zabývá řešením určitého okruhu zdravotních problémů pomocí tuina. Text učebnice je doplněn množstvím fotografií, ilustrací a souhrnných tabulek.

V tomto díle se naučíte základní masážní postupy:

1. Základní techniky – podrobný popis provádění a využití 23 základních a v praxi nejvíc používaných technik tuina s instruktážními fotografiemi.

2. Metoda otevírání bodů na horních a dolních končetinách – její použití výrazně zvyšuje efekt zákroků zacílených na různé svalové, kloubní i funkční potíže v horní a dolní části těla; lze ji aplikovat i samostatně.

3. Aplikace tuina u některých vnitřních nemocí – diagnostický rozbor stavu a podrobný popis postupu zákroku při zdravotních potížích, u nichž lze metodami tuina dosáhnout úlevy nebo je i odstranit.

O autorech

Václav Lukeš, nar. 1981. Od roku 2004 se věnuje masážím a praktikování čínských bojových a zdravotních cvičení. V roce 2012 završil několikaleté studium čínské medicíny v oboru akupunktura a tuina na 1. škole tradiční čínské medicíny v Praze. V rámci výuky čínské medicíny pobýval na oddělení masáží tuina a akupunktury v univerzitní nemocnici v Tianjinu. Je hlavním lektorem masáží tuina a studijním vedoucím tohoto oboru na Evropské škole tuiny. Od roku 2009 je studentem čínských masáží tuina u dr. Wang Fuyina.

Doktor Wang Fuyin, nar. 1949, přední čínský praktik a propagátor masáží tuina, zastával funkci primáře na oddělení masáží v pekingské nemocnici a má za sebou zkušenost s ošetřením desetitisíců pacientů, léčí ochoření šije, zad, ramen a stehen, z interních disciplín léčí choroby srdce, žaludku a střev. Dále má bohaté zkušenosti s léčením dětských chorob. Pravidelně přednášel na univerzitě Chuzhen ve Francii a v Číně vede kurzy ve většině hlavních měst provincií.

Mgr. Vladimír Ando, Ph.D., nar. 1955, vystudoval obor sinologie-orientalistika na FFUK Praha (1983). V roce 1985/86 absolvoval desetiměsíční stáž na Univerzitě Fudan v Šanghaji a později více krátkodobých studijních pobytů na Čínské akademii společenských věd, univerzitách a v nemocnicích čínské medicíny v Pekingu a Tianjinu. Specializuje se na základní teorii čínského lékařství a práci s původními čínskými prameny z této oblasti. Je autorem děl „Klasická čínská medicína. Základy teorie I. – V.“, „Farmakologie klasické čínské medicíny“ aj.

Počet stran: 127

Vazba: pevná bez přebalu matná

ISBN: 978-80-905746-7-0

Elektronická verze knihy je ke koupi:

Google play Apple Book

Zeptejte se nás

Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.

Dotaz:

Informace o produktu bude přidána automaticky