Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


Omlouváme se, ale tento produkt není skladem.

Olej z meruňkových jader organik oil Extra Virgin, 200 ml

olej

Panenský olej z meruňkových jader se vyrábí lisováním jader meruňky obecné. Náš olej se vyrábí ze starých a nešlechtěných, původních odrůd meruňky, které rostou a byly sklizeny v Uzbekistánu. Tato jádra jsou menší a vyznačují se zejména intenzivnějším aromatem než mají jádra meruněk vypěstovaná v Evropě. Znalci si olej, který má původ v nešlechtěných meruňkových jádrech vysoce cení. Více...

Cena s DPH390,00 Kč
Značka
organik oil
Kód
OOmerunka

Produkt je zařazen v těchto kategoriích

 Alternativní produkty

Meruňkový olej 250 ml Solio
olej

259,00 Kč Koupit
  • Kód: ZOmerunkovy250

Meruňkový olej 500 ml Solio
olej

469,00 Kč Koupit
  • Kód: ZOmerunkovy500

Podrobný popis Olej z meruňkových jader organik oil Extra Virgin, 200 ml

Panenský olej z meruňkových jader se vyrábí lisováním jader meruňky obecné. Náš olej se vyrábí ze starých a nešlechtěných, původních odrůd meruňky, které rostou a byly sklizeny v Uzbekistánu. Tato jádra jsou menší a vyznačují se zejména intenzivnějším aromatem než mají jádra meruněk vypěstovaná v Evropě. Znalci si olej, který má původ v nešlechtěných meruňkových jádrech vysoce cení.

Vyznačuje se intenzivním aromatem po sladkých mandlích, je velmi lahodný a bez rušivých chutových příměsí

Obsahuje vysoké množství draslíku, řadu nenasycených esenciálních mastných kyselin jako je kyselina linolová, linolenová, palmitová a palmitostearová. Naprosto mimořádný je obsah vitamínů skupiny B, jako B1, B2, B3, B5, B6, B12, B15, B17 a B19. Množství obsažených vitamínů B15 a B19 je nejvyšší ze všech rostlinných olejů, resp. nachází se pouze u tohoto oleje.

Vnější použití:

Tento olej se využívá především v kosmetice . Hodí se pro všechny druhy pleti, dobře se vstřebává a harmonicky působí zejména u citlivějšího druhu pokožky. Blahodárně působí na akne a ekzémy. Bývá součástí kvalitnějších krémů pro děti. Užívá se jako olej masážní díky jeho regenerační schopnosti na organismus. Dobře zvlhčuje kůži, dodává jí vláčnost a elasticitu. Používá se na obličejovou masáž okolí očí či na masáž nehtových lůžek.

Vnitřni použití:

Meruňkový olej najde použití také ve studené kuchyni. Používá se k dochucení salátů a marinád. Své uplatnění najde při dochucení sladkých jídel, zejména ovocných salátů, podporuje trávení a chut´ k jídlu.

Složení: 100 % olej lisovaný mechanicky za studena ze semínek meruňkových jader

Balení: 200 ml

Země původu: Ukrajina

Zeptejte se nás

Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.

Dotaz:

Informace o produktu bude přidána automaticky

Anketa

Připravujeme

Zatím nikdo nehlasoval