Pro výrobu tohoto zajímavého oleje s používají jádra různých odrůd vinné révy (Vitis vinifera), které se lisují za studena, bez přídavku pomocných chemikálií a konzervantů.
Obsahuje více než 70 % nenasycených mastných kyselin omega 6 a vysoké množství antioxidantů, zejména vitamínu E, dále vysoké množství flavonoidů, mezi nimiž vyniká rasveratrol. Dále obsahuje vyšší obsah Lecithinu a silného antioxidantu proanthocyanidinu (PCO).
Použití v gastronomii:
Díky vysokému bodu rozkladu, který je vyšší než u oleje olivového, lze použít i v teplé kuchyni, nicméně ztrácí se mnoho jeho užitečných vlastností. Proto má hlavní užití zejména v kuchyni studené jako přídavek do salátů, marinád a dipů.
V teplé kaši se krásně rozvoní po rozinkách.
Doporučujeme recept:
Vnější použití:
Samostatně lze užít u masáží v oblasti obličeje a kolem očí.. Je součástí většiny kvalitních krémů. Tento panenský olej je vyníkající masážní prostředek na pokožku a obličej. Je vhodný i pro lidi, kteří na ostatní oleje mohou být alergičtí. Dobře se vstřebává a nezanechává pokožku mastnou.
Doporučujeme nanášet večer pod oči, nebo vetřením do vlasů.
Doporučuje se k užívání i jako balzám po holení.
Díky vysokému obsahu antioxidantů lze užít v kombinaci s rakytníkovým olejem jako olej na opalování.
Složení:
100 % olej mechanicky lisovaný za studena z hroznových jader
Balení: 200 ml
Země původu: Ukrajina