V přírodě roste ganoderma na trouchnivějících kmenech a pařezech zejména v přímořských oblastech Číny. Ganoderma se vyskytuje v několika barevných varietách, z nichž nejčastěji se pěstuje červená. V současnosti absolutní většina světové produkce ganodermy pochází z pěstíren (např. v Japonsku 99 %, v Číně obdobně).
Reishi-MRL je certifikován BIO v podobně volné jemně mleté biomasy (100 g a 250 g). Balení v tabletách (90 kusů, každá s 500 mg biomasy) tvoří stejná biomasa jako v BIO certifikovaných variantách. S nutnými pojivy pak každá tableta váží mírně přes 700 mg. Právě pojiva ale představují prozatímní překážku v možnosti BIO certifikace tablet, neboť prováděcí předpisy použitá pojiva zatím neuvádějí mezi povolenými přídatnými látkami, navíc by se nedařilo ani plnit 5% limit pro obsah přídatných látek.
Houbová biomasa MRL je přírodní prášek asepticky (sterilně) pěstovaného podhoubí (mycélium) se zárodky, tedy „pupeny“ mladých plodnic (primordia) příslušných hub. Biomasa je dále šetrně a hygienicky zpracována v prostředí s pozitivním tlakem vzduchu filtrovaného přes HEPA filtry.
Biomasa MRL proto nabízí zajímavý nutriční přínos, neboť v jejím případě nedochází k nežádoucímu posunu účinků jako u extraktů či koncentrátů, a tak výsledný přípravek svojí aktivitou odpovídá zdrojové houbě a je dále umocněn využitím celého podhoubí. Plně respektuje celostní principy, protože nabízí samotnou přírodou připravený koktejl z přehršle navzájem spolupracujících a spolusouvisejících prospěšných biodostupných složek - jedná se o skutečně plnokrevný přírodní produkt se zachovanou vysokou enzymatickou aktivitou, která se v biomase neničí díky absenci vyšších teplot při zpracování (suší se při nízké teplotě, nízká teplota se udržuje i při mletí, nic se nepřevařuje ani nevyvařuje).
Další názvy této houby, ale s nesprávným přepisem: reischi, reichi, rejši, rejschi, rejchi, rei-shi, rei-ši.