Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


Omlouváme se, ale tento produkt není skladem.

Hořčičný olej organik oil Extra Virgin, 200 ml

olej

Pro výrobu tohoto zajímavého oleje se používají jadérka hořčice bílé (Sinapis Alba), které se lisují za studena, bez přídavku pomocných chemikálií a konzervantů.
Má tmavě žlutou barvu, charakteristické pronikavé aroma, je lehce pálivý a má mírně ořechovou příchut . Obsahuje podobné éterické oleje se silným aróma jako křen, wasabi, rukola a řeřicha či ředkvička. Více...

Cena s DPH159,00 Kč
Značka
organik oil
Kód
OOhorcicny

Produkt je zařazen v těchto kategoriích

Podrobný popis Hořčičný olej organik oil Extra Virgin, 200 ml

Pro výrobu tohoto zajímavého oleje se používají jadérka hořčice bílé (Sinapis Alba), které se lisují za studena, bez přídavku pomocných chemikálií a konzervantů.

Má tmavě žlutou barvu, charakteristické pronikavé aroma, je lehce pálivý a má mírně ořechovou příchut . Obsahuje podobné éterické oleje se silným aróma jako křen, wasabi, rukola a řeřicha či ředkvička.

Hořčičné éterické oleje jsou bohaté na přírodní antibiotika ze skupiny isothiokyanátů. K nejznámějším zástupcům této skupiny patří beta sitosterol, chlorofyl,sulforany a allylisothiokyanát. Hořčičný olej obsahuje až 75 % zdravých mononenasycených kyselin a kolem 23 % polynenasycených mastných kyselin. Obsahuje významné množství antioxidantů, mezi nimiž vyniká vitamín E a betakaroten

Semínka hořčice , čínská název Bai Jie Zi, se používala již před tisíci lety v tradiční čínské medicíně.

V praxi tohoto poznatku využíváme ve vnější aplikaci oleje a to zejména při masážích.

Důrazně doporučujeme nejprve vyloučit potenciální alergii klienta. Kápněte mu nejprve kapku oleje na vnitřní stranu předloktí, rozetřete a vyčkejte cca 20 minut, neobjeví – li se lokální zarudnutí.

Vnější použítí:

Díky své husté konzistenci a obsahu vitamínu E je vhodné olej použít při opalování. Doporučuji pro tento účel směs s olejem rakytníkovým, který má vysoký obsah betakarotenů.

Vnitřní použití:

Není určen pro tepelnou úpravu.

V gastronomii je oblíben díky své aromatické chuti na přípravu marinád při přípravě masa či zeleninových salátů. Lze užít i v kombinaci s hořčičnou moukou, která se vyrábí semletím zbytků semen po vylisování oleje. V Indické a bengálské kuchyni se používá i v teplé kuchyni, nicméně pro tyto aplikace ho nedoporučujeme.

Při přídavku do těsta, díky svým antimykotickým a antibakteriálním vlastnostem, docílíme vyšší trvanlivosti výrobků.

Složení:

100 % oleje mechanicky lisovaného za studena ze semínek hořčice seté.

Balení: 200 ml

Země původu: Ukrajina

Zeptejte se nás

Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.

Dotaz:

Informace o produktu bude přidána automaticky