Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


Lněný olej s chilli olejem organik oil Extra Virgin, 200 ml

olej

Jedná se o dvoudruhový olej, který obsahuje 85 % panenského oleje lněného a 15 % silic z papriky křovité – feferonky – (Capsicum frutescens). Vyrábí se společným lisováním lněných semen a semínek papriky za studena a bez přídavku chemických látek či konzervantů.
Olej má všechny pozitivní vlastnosti oleje lněného, které jsou zvýrazněny blahodárným působením silic ze semínek papriky. Antioxidanty obsažené v silici svým působením zabraňují oxidacicenných Omega 3 mastných kyselin lněného oleje a díky své chuti vůni dodávají lněnému oleji příjemné a jedinečné lehce štiplavé aroma.
Feferonkové silice se podobají účinku kayenského pepře, což je prášek z mletých feferonek pěstované v tropech. Symbiotické působení je dáno tím, že lněný olej harmonizuje a zjemňuje působení pálivou chuť chilli a naopak silice z chilli ulehčuje obsahem svých mikroprvků metabolizovat mastné kyseliny a svým antioxidačním účinkem uchovává jeho cenné látky v nezměněné podobě.
Paprika z pohledu tradiční čínské medicíny vstupuje do drah žaludku, sleziny a srdce. Povahu má horkou, chuť velmi palčivou. Zahřívá střed organismu, vysušuje vlhkost, rozptyluje chlad. Více...

Cena s DPH220,00 Kč
Značka
organik oil
Kód
OOchilli

Produkt je zařazen v těchto kategoriích

 Alternativní produkty

Lněný olej 250 ml Solio
olej

105,00 Kč Koupit
  • Kód: ZOlneny250

Podrobný popis Lněný olej s chilli olejem organik oil Extra Virgin, 200 ml

Jedná se o dvoudruhový olej, který obsahuje 85 % panenského oleje lněného a 15 % silic z papriky křovité – feferonky – (Capsicum frutescens). Vyrábí se společným lisováním lněných semen a semínek papriky za studena a bez přídavku chemických látek či konzervantů.

Olej má všechny pozitivní vlastnosti oleje lněného, které jsou zvýrazněny blahodárným působením silic ze semínek papriky. Antioxidanty obsažené v silici svým působením zabraňují oxidaci cenných Omega 3 mastných kyselin lněného oleje a díky své chuti vůni dodávají lněnému oleji příjemné a jedinečné lehce štiplavé aroma.

Feferonkové silice se podobají účinku kayenského pepře, což je prášek z mletých feferonek pěstované v tropech. Symbiotické působení je dáno tím, že lněný olej harmonizuje a zjemňuje působení pálivé chuti chilli a naopak silice z chilli ulehčuje obsahem svých mikroprvků metabolizovat mastné kyseliny a svým antioxidačním účinkem uchovává jeho cenné látky v nezměněné podobě.

Paprika z pohledu tradiční čínské medicíny vstupuje do drah žaludku, sleziny a srdce. Povahu má horkou, chuť velmi palčivou.

Vnitřní použití:

Svým jemným aromatem je vhodný do studené kuchyně na ochucení zeleninových salátů. Díky své horké povaze se doporučuje konzumovat zejména v zimě na zahřátí studených zeleninových salátů. Díky obsahu silic je olej dobře v organismu metabolizován. Doporučená preventivní dávka jsou 2 čajové lžičky, zejména v zimním období, denně v kombinaci se saláty či tvarohem a jogurtem. Díky své zahřívací funkci doporučuji zejména pro vegany a vegetariány u kterých převládá syrová strava.

Olej není určen pro tepelnou úpravu.

Vnější použití:

Vnější aplikace se používá na rozproudění krve u masáže.

Složení:

85 % olej lněný za studena lisovaný, 15 % olej lisovaný za studena ze semínek chilli.

Balení: 200 ml

Země původu: Ukrajina

Zeptejte se nás

Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.

Dotaz:

Informace o produktu bude přidána automaticky