Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


Lněný olej s křenovým olejem organik oil Extra Virgin, 200 ml

olej

Jedná se o dvoudruhový olej, který obsahuje 89 % panenského oleje lněného za studena lisovaného a 11 % oleje lisovaného za studena z kořene křene (Armoracia Rusticana). Vyrábí se společným lisováním lněných semen a kořene křene za studena a bez přídavku chemických látek či konzervantů.

Olej má všechny pozitivní vlastnosti oleje lněného, které jsou zvýrazněny blahodárným působením křenu. Silice a antioxidanty obsažené v křenu svým působením zabraňují oxidaci cenných Omega 3 mastných kyselin lněného oleje a díky své aromatické vůni dodávají lněnému oleji příjemné a jedinečné lehce štiplavé aroma. Symbiotické působení je dáno tím, že lněný olej harmonizuje a zjemňuje působení křene a naopak křen ulehčuje obsahem svých mikroprvků metabolizovat mastné kyseliny a svým antioxidačním účinkem uchovává jeho cenné látky v nezměněné podobě. Více...

Cena s DPH220,00 Kč
Značka
organik oil
Kód
OOkren

Produkt je zařazen v těchto kategoriích

 Alternativní produkty

Lněný olej 250 ml Solio
olej

105,00 Kč Koupit
  • Kód: ZOlneny250

Pepřový olej 250 ml Solio
olej

224,00 Kč Koupit
  • Kód: ZOpeprovy250

Podrobný popis Lněný olej s křenovým olejem organik oil Extra Virgin, 200 ml

Jedná se o dvoudruhový olej, který obsahuje 89 % panenského oleje lněného za studena lisovaného a 11 % oleje lisovaného za studena z kořene křene (Armoracia Rusticana). Vyrábí se společným lisováním lněných semen a kořene křene za studena a bez přídavku chemických látek či konzervantů.

Olej má všechny pozitivní vlastnosti oleje lněného, které jsou zvýrazněny blahodárným působením křenu. Silice a antioxidanty obsažené v křenu svým působením zabraňují oxidaci cenných Omega 3 mastných kyselin lněného oleje a díky své aromatické vůni dodávají lněnému oleji příjemné a jedinečné lehce štiplavé aroma. Symbiotické působení je dáno tím, že lněný olej harmonizuje a zjemňuje působení křene a naopak křen ulehčuje obsahem svých mikroprvků metabolizovat mastné kyseliny a svým antioxidačním účinkem uchovává jeho cenné látky v nezměněné podobě.

Křen z pohledu tradiční čínské medicíny (TČM) vstupuje do drah žaludku, sleziny, ledvin, močového měchýře a oddílu plíce / tlusté střevo.

Vnitřní použití:

Svým jemným aromatem je vhodný do studené kuchyně na ochucení zeleninových salátů. Díky své horké povaze se doporučuje konzumovat zejména v zimě na zahřátí studených zeleninových salátů. Díky obsahu silic je olej dobře v organismu metabolizován. Doporučená preventivní dávka jsou 2 čajové lžičky, zejména v zimním období.

Díky své zahřívací funkci doporučuji zejména pro vegany a vegetariány u kterých převládá syrová strava.

Olej není určen pro tepelnou úpravu.

Vnější použití:

Vnější aplikace se používá u masáží.

Složení:

89 % olej lněný za studena lisovaný a 11% olej lisovaný za studena z kořene křene

Balení: 200 ml

Země původu: Ukrajina

Zeptejte se nás

Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.

Dotaz:

Informace o produktu bude přidána automaticky