Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


Čokoláda mléčná 51% s marakujou , 45 g - EDICIÓN NUEVA

čokoláda

Ručně vyrobená mléčná čokoláda s marakujou.
Mléčná čokoláda 51% doplněná svěží kyselkavou marakujou.

Marakuja je tropické ovoce, které dovážíme jako 100% koncentrát z Ekvádoru.

Mléčná čokoláda 51% jemné chuti s příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.

Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby naší bean to bar čokolády. Více...

Novinka

Cena s DPH99,00 Kč
Koupit
Cena bez DPH 86,09 Kč

Dostupnost: skladem < 5 ks

Značka
Čokoládovna Troubelice
Kód
FB85047

Produkt je zařazen v těchto kategoriích

 Související produkty

Podrobný popis Čokoláda mléčná 51% s marakujou , 45 g - EDICIÓN NUEVA

Ručně vyrobená mléčná čokoláda s marakujou.

Mléčná čokoláda 51% doplněná svěží kyselkavou marakujou.

Marakuja je tropické ovoce, které dovážíme jako 100% koncentrát z Ekvádoru.

Mléčná čokoláda 51% jemné chuti s příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.

Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby naší bean to bar čokolády.

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva panela, sušené mléko, marakuja minimálně 3%. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%. Obsahuje alergen: mléko.

Tajemství jemnosti spočívá ve způsobu zpracování a vyvážené kombinaci sušeného mléka, panely a kakaového másla. Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná a přirozeně obsahuje melasu.

Bez lepku.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty.

Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.

Hmotnost: 45 g

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 2520 kJ (608 kcal)

tuky 45,78 g

z toho: nasycené mastné kyseliny 27,28 g

sacharidy 37,3 g

z toho: cukry 31,43 g

vláknina 4,10 g

bílkoviny 9,54 g

sůl 0,185 g

Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.

Mléčná čokoláda 51% získala prestižní ocenění „Zlatá Salima 2014“ a „Výrobek OK 2014“ (výrobek Olomouckého kraje).

Milk Chocolate 51% Passion Fruit

Ingredients: Cocoa beans, cocoa butter, cane juice panela, milk powder, passion fruit at least 3%. Cocoa share at least 51%. Contain allergen – milk.

No lecithin added. Gluten-free.

O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.

Zeptejte se nás

Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.

Dotaz:

Informace o produktu bude přidána automaticky

Anketa

Připravujeme:

Zatím nikdo nehlasoval