Fazole mungo 500 g BIO COUNTRY LIFE - Podrobná charakteristika
Někdy je fazole mungo nazývána zelená sója a původem pochází z Indie. Je oblíbená na celém Dálném Východě. Hlavními producenty této zajímavé plodiny jsou Thajsko, Čína a Austrálie.
Doporučujeme recepty:
Složení: Fazole mungo, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Fazole mungo se před vařením – stejně jako všechny ostatní luštěniny – namočte na 4-8 hodin ve vodě. Vařte 45 minut (v tlakovém hrnci 10 minut). Používá se jako příloha k obilninovým jídlům, do nákypů a polévek. Její chuť nejlépe vynikne přidáním kari koření. Může se jíst i naklíčená. Návod ke klíčení: Mungo namočte na 12 hodin do vody ve skleněné nádobě a uschovejte v lednici nejlépe přes noc. Ráno mungo sceďte, vraťte do nádoby a ponechejte v pokojové teplotě nyní již v suché nádobě bez vody. Proplachujte 2x denně pro zachování vláhy a čerstvosti. Dále zůstává mungo v suché nádobě, ale stále 3x denně proplachujte. Mungo by mělo začít klíčit do tří dnů, nejpozději však do pěti. Ideální klíčky dosahují délky maximálně 2 cm.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota |
1 146 kJ / 274 kcal |
---|
Tuky: |
1,2 g |
---|
z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,3 g |
Sacharidy: |
42,0 g |
---|
z toho cukry: |
1,4 g |
Vláknina: |
17,0 g |
---|
Bílkoviny: |
23,0 g |
---|
Sůl: |
0,02 g |
---|
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Legislativní zařazení: Luštěniny – fazole barevná