Doporučujeme recepty:
Jáhly 500 g BIO COUNTRY LIFE - Podrobná charakteristika
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Jsou bohatým zdrojem zejména sacharidů, ale i bílkovin a tuků. Tuků obsahují více než ostatní obiloviny (s výjimkou ovsa). Velký podíl z nich tvoří nenasycené mastné kyseliny. Jáhly jsou bohaté na hořčík, železo a kyselinu křemičitou. Z vitaminů jsou nejvíce zastoupeny vitamíny B1, B2 a PP. Obsahují také vápník a hořčík.
Složení: Jáhly, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Jáhly properte v horké vodě a nechte je na sítku osušit. Potom je na sucho opražte a zalijte vařící vodou. Ochuťte, přikryjte pokličkou a na mírném ohni duste asi 20 min. Po chvíli stání pod peřinou je opatrně promíchejte vidličkou. Jáhly se mohou se vařit, vločkovat, dělají se z nich pukance nebo mouka, která se využívá při výrobě bezlepkových těstovin (jáhly neobsahují lepek).
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota |
1493 kJ / 357 kcal |
---|
Tuky: |
3,9 g |
---|
z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,09 g |
Sacharidy: |
69,0 g |
---|
z toho cukry: |
1,6 g |
Vláknina: |
3,9 g |
---|
Bílkoviny: |
11,0 g |
---|
Sůl: |
0,01 |
---|
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu