Obsáhlý průvodce čínským uměním léčby jídlem. V Číně neexistuje jasná hranice mezi jídlem a lékem – podle Číňanů většina onemocnění může být léčena správně zvoleným jídlem a zdravá vyvážená strava je klíčem k dlouhému a zdravému životu. Číňané během pěti tisíc let sestavili seznam léčivých jídel, jež jsou součástí velice chutné kuchyně, která je snadno připravitelná a neuvěřitelně zdravá. Tato kuchyně má jen málo společného s jídly na jídelníčku čínských restaurací, jež obětovaly tradiční čínské principy, aby se zalíbily chutím Západu. Zdůrazňuje přírodní ingredience, které jsou konzumovány v sezóně a ve správných kombinacích. Tato kniha představuje více než tři stovky autentických čínských receptů, od snadno připravitelných zařazených k jednotlivým nemocem po tradiční jídla čínské hostiny pro dlouhověkost. Jedná se o taková klasická jídla jako chryzantémové kuře, pstruh vařený v páře, čaj ze semínek černého sezamu nebo čerstvé třešňové víno.
Nakladatelství: » Fontána
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2010
Počet stran: 198
Rozměr: 300,0x213,0x18,0 mm
Úprava: ilustrace
Vydání: Vyd. 1.
Název originálu: Healing cuisine of China
Spolupracovali: z anglického originálu ... přeložila Radka Kneblová
Hmotnost: 0,534kg
Jazyk: česky
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Datum vydání: 201007
Nakladatelské údaje: Olomouc, Fontána, 2010
ISBN: 978-80-7336-575-2
EAN: 9788073365752