Salát je vhodný konzumovat právě v těchto horkých letních měsících. Chladná povaha munga a hořká chuť rukoly naše tělo osvěží, makadamové ořechy a avokádo dodají kvalitní tuky. Dobrou chuť.
Naklíčené fazolky mungo jsou bohatým nutričním zdrojem bílkovin, vitaminů skupiny B, draslíku, hořčíku, vápníku, železa a dalších důležitých látek. Dle čínské dietetiky je řadíme k elementu vody. Pro svou osvěžující až chladnou povahu je doporučujeme do jídelníčku zařazovat právě v letních měsících. Vzhledem ke své chuťové neutrálnosti (mírně sladké chuti) se dají klíčky mungo použít téměř do jakéhokoli salátu.
Avokádo (plod hruškovce přelahodného) se podle čínské dietetiky řadí k elementu země, má mírně sladkou chuť a osvěžující povahu, doplňuje krev a jin. Harmonizuje játra, svlažuje plíce a střeva. Je nutričně velmi bohaté zejména na minerální látky (draslík, měď, magnezium, fosfor) a vitaminy (C, E, K, H, B3 a B5 ), dužina obsahuje kvalitní tuky v podobě mastných kyselin (olejová, palmitová a linolová). Díky vysokému obsahu proteinů je doporučován i pro kojící matky. Užívá se k podpoře léčby vředů a má příznivé účinky na pokožku.