Přepuštěné máslo je v Indii známé jako ghí, ale mohlo by se mu říkat i přečištěné máslo. Klasické máslo se totiž postupně rozehřívá a přepouští ve vodní lázni, dokud se z něj neodstraní voda a jiné příměsi. Tímto tradiční postupem vznikne čistý tuk. Proces přepuštění může trvat až 10 hodin. Dobře uskladněné ghí vydrží měsíce a má vyšší bod přepalování než běžné máslo.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Bezvodý mléčný tuk* min. 99,3 %. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny:
Mléko
Výživové údaje na 100 ml
Energetická hodnota |
3 700 kJ / 883 kcal |
---|
Tuky: |
99,0 g |
---|
z toho nasycené mastné kyseliny: |
67,4 g |
Sacharidy: |
0,0 g |
---|
z toho cukry: |
0,0 g |
Vláknina: |
0,0 g |
---|
Bílkoviny: |
0,8 g |
---|
Sůl: |
0,0 g |
---|
Skladování
Chraňte před světlem. Skladujte při teplotě 5–20 °C.