Kakaové boby mají vysoký obsah vitaminů a minerálů, někteří je dokonce považují za superpotravinu. Jsou bohaté především na hořčík, vitamin C a na antioxidanty (kterých prý obsahují víc než acai nebo brusinky). Všechny tyto látky ale získáte hlavně z nepražených bobů, pražené kakao jich obsahuje až 20× méně.
Popis:
Boby můžete používat i při vaření. Nejvíc hodnotných látek , si však zachovají tehdy, když je nebudete tepelně upravovat. Posypte jimi hotové moučníky, přidejte je do ovocných salátů, můžete s nimi připravovat různé nápoje, pomazánky a krémy. Nebo je používejte jako zdravé mlsání.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota |
2437 kJ / 585 kcal |
---|
Tuky: |
52,0 g |
---|
z toho nasycené mastné kyseliny: |
30,0 g |
Sacharidy: |
6,0 g |
---|
z toho cukry: |
3,0 g |
Vláknina: |
-- |
---|
Bílkoviny: |
12,0 g |
---|
Sůl: |
0,15 g |
---|
Složení:
Kakaové boby drcené*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení: Kakaové boby.
Zemědělská produkce: Peru