Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně. Mezi jejich přednosti patří rychlá a snadná příprava a variabilnost použití. Přidáním různých surovin z nich vytvoříte mnoho chutných pokrmů. Kaše je přirozeně bezlepková. Vychutnejte si ji v biokvalitě.
Tipy a recepty na použití kukuřično-jáhlové kaše:- dezert - v poháru můžete kaši krásně nazdobit třeba se zkaramelizovaným ovocem a sladkým sirupem
- koktejl - když při vaření přidáte více tekutiny, řidší kaši pak lze rozmixovat s ořechy a ovocem a uděláte si tak výborný koktejl
- knedlíčky do polévky - nastrouhané tofu, kaši, utřený česnek a nasekané bylinky zformujte do malých knedlíčků, které stačí v polévce už jen 3 minuty povařit
- pomazánka - kaše může být základní hmotou pro výrobu domácích pomazánek
Ráno dělá den a snídaně dělá ráno. Dobrá snídaně vám zajistí dostatek energie a pocit sytosti. Ale právě ráno člověk často nejvíce pospíchá a nemá na přípravu jídla moc času. V takovém případě můžete sáhnout po instantní kaši, třeba zrovna kukuřično-pohankové.
Fantazii se meze nekladou a do své kaše si můžete pokaždé přidat něco jiného. Z jednoho sáčku si tak uděláte mnoho různých a chutných pokrmů.
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota |
1588 kJ / 383 kcal |
---|
Tuky: |
1,3 g |
---|
z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,03 g |
Sacharidy: |
84,2 g |
---|
z toho cukry: |
0,15 g |
Vláknina: |
-- |
---|
Bílkoviny: |
7,8 g |
---|
Sůl: |
0,01 g |
---|
Složení:
Kukuřičná krupice (80 %), jáhly (20 %). Může obsahovat stopy lepku a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě:
Kaši bez vaření rozmíchejte v horkém sójovém, ovesném nebo rýžovém nápoji, popř. v horké vodě. Dochuťte medem, sirupem, skořicí, dle chuti přidejte ovoce nebo ořechy. Můžete použít i k zahušťování omáček a polévek.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70%.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku a vajec.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – extrudovaný výrobek, instantní obilná kaše