Kuzu (kudzu) je tradiční japonský produkt. Pro velký obsah kvalitního škrobu se kuzu používá hlavně jako zahušťovadlo. Kuzu v prášku oceníte zejména kvůli tomu, že je připraveno k rychlému použití a nemusíte rozbíjet malé hrudky.
Kuzu škrob prášek 100 g - Podrobná charakteristika
Kuzu se získává z kořene rostliny Pueraria lobata - vinný keř, který původem pochází z Japonska. Použijte do polévek, omáček a pudinků, jimž dodává unikátní hladkou konzistenci.
Složení:
100% kuzu, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě:
Na jeden šálek tekutiny asi 1–2 lžičky kuzu prášek, rozpusťte ve studené vodě a poté přidejte do polévek, omáček, pudinků a za stálého a pomalého míchání vařte na mírném plameni dokud nezprůhlední.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota |
1440 kJ / 339 kcal |
---|
Tuky: |
0,2 g |
---|
z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,0 g |
Sacharidy: |
84,1 g |
---|
z toho cukry: |
0,0 g |
Vláknina: |
0,4 g |
---|
Bílkoviny: |
0,0 g |
---|
Sůl: |
0,0 g |
---|
Skladování: Skladujte v suchu.
Legislativní zařazení: Škrob