Sušené sladké meruňky. Vhodné jako pamlsek i jako náhrada čerstvého ovoce. Pro lepší chuť a strukturu je můžete předem namočit. Připravíte z nich sladké cukroví i výbornou omáčku ke slanému jídlu.
Doporučujeme recept:
Královny sušeného ovoce! Zazáří v rýžovém pudinku nebo ovocném chlebíčku.
Využití:
pochoutka - samotné chutnají sušené meruňky výborně, můžete s nimi zahnat mlsnou
sladké pečení - nebojte se do koláčů přidat sušené ovoce, pokud zrovna nemáte čerstvé, jen je třeba recept přizpůsobit, jelikož je sušené ovoce výrazně sladší než čerstvé
snídaně - meruňky jsou chutné jako přídavek do vaší kaše nebo do domácího müsli
cukroví - meruňky můžete obalit v marcipánu nebo čokoládě, také je můžete rozmixovat třeba s ořechy, semínky a karobem a obalit směs v kokosu
omáčka - meruňky uvařte ve vodě a poté nakrájejte na drobné kousky, následně si přirpavte světlou jíšku a zalijte ji vývarem z meruněk, povařte a přidejte meruňky, dochucujte citrónem, medem, pepřem a solí, hodí se ke slaným pokrmům
Sušení ovoce přispívá výrazně k jeho trvanlivosti a lze ho využít jako alternativu mimo sezónu čerstvého ovoce. Pro lepší chuť můžete meruňky na půl hodiny před použitím namočit do teplé vody.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota |
1009 kJ / 241 kcal |
---|
Tuky: |
0,6 g |
---|
z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,0 g |
Sacharidy: |
63,0 g |
---|
z toho cukry: |
53,0 g |
Vláknina: |
7,3 |
---|
Bílkoviny: |
3,4 g |
---|
Sůl: |
0,0 g |
---|
Složení
Meruňky, konzervační látka: OXID SIŘIČITÝ E220. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Alergeny
Oxid siřičitý a siřičitany
Skladování
Skladujte v suchu a chladu.