Pšenice špalda je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala mnoho důležitých a cenných látek. Špalda obsahuje zejména hodně hořčíku a vitaminů skupiny B. Špalda obsahuje i vitamin B17. V jejím zrnu se nacházejí důležité živiny - včetně vlákniny. Špalda je snáze stravitelná než klasická pšenice a dají se z ní připravit i výtečné a trvanlivé moučníky.
je umletá z celého zrna, obsahuje velké množství minerálních látek, vitaminů a vlákniny. Pochází z produkce kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota |
1419 kJ / 340 kcal |
---|
Tuky: |
1,9 g |
---|
z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,4 g |
Sacharidy: |
72,6 g |
---|
z toho cukry: |
0,4 g |
Vláknina: |
-- |
---|
Bílkoviny: |
11,0 g |
---|
Sůl: |
0,00 g |
---|
Složení: Pšenice špalda*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Alergeny: Lepek.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek - mouky