Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Je to naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Její výhodou je rychlá příprava a příjemná chuť.
Jak bulgur připravit
Správný bulgur má po uvaření sladkou chuť a je korálkově lesklý. Hodí se k přípravě kaší, příloh, jako základ do nádivek, používá se i do salátů. Výhodou je, že na jeho uvaření stačí 15-20 minut a 2,5 násobek vody.
Ochutnejte bulgur dle čínské dietetiky:
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota |
1431 kJ / 342 kcal |
---|
Tuky: |
1,3 g |
---|
z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,2 g |
Sacharidy: |
75,9 g |
---|
z toho cukry: |
0,4 g |
Vláknina: |
18,3 g |
---|
Bílkoviny: |
12,3 g |
---|
Sůl: |
0,0 g |
---|
Složení: Pohanka loupaná. Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu.
Složení: Hrubě mletá pšenice (produkt kontrolovaného ekologického zemědělství)
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti nejvýše 75 %.
Alergeny: Lepek.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – pšeničný bulgur