Špaldový bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Bulgur je částečně naklíčená, nahrubo rozdrcená, tepelně upravená a poté usušená pšenice. Tento bulgur je vyroben z pšenice špaldy, která díky tomu, že nebyla šlechtěna, je bohatá na zdraví prospěšné látky.
Jak špaldový bulgur připravit
Správný bulgur má po uvaření sladkou chuť a je korálkově lesklý. Hodí se k přípravě kaší, příloh, jako základ do nádivek, používá se i do salátů. Výhodou je, že na jeho uvaření stačí 15-20 minut a 2,5násobek vody.
Ochutnejte bulgur dle čínské dietetiky:
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota |
1 455 kJ / 344 kcal |
---|
Tuky: |
2,4 g |
---|
z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,4 g |
Sacharidy: |
62,9 g |
---|
z toho cukry: |
0,62 g |
Vláknina: |
- |
---|
Bílkoviny: |
13,2 g |
---|
Sůl: |
0,0 g |
---|
Složení: Hrubě mletá pšenice špalda* (*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství)
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti nejvýše 75 %.
Alergeny: Lepek.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – bulgur