Doporučujeme recept:
Čočka červená celá 500 g BIO COUNTRY LIFE - Podrobná charakteristika
Červená čočka je bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitamínu B6. Obsahuje také vlákninu.
Složení: Čočka červená, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Červená čočka celá je poměrně rychle uvařená a relativně snadno stravitelná. Vařením ovšem svoji jasnou barvu ztrácí, můžeme ji proto dobarvovat kurkumou. Červená čočka se výborně hodí i jako první koncentrovanější zdroj bílkovin pro miminka. Vynikající je v jednoduché kombinaci s rýží či celozrnným chlebem.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota |
1 581 kJ / 378 kcal kcal |
---|
Tuky: |
2,2 g |
---|
z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,4 g |
Sacharidy: |
59,0 g |
---|
z toho cukry: |
2 g |
Vláknina: |
- |
---|
Bílkoviny: |
25,0 g |
---|
Sůl: |
0,02 g |
---|
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Legislativní zařazení: Luštěniny – čočka drobnozrnná