Doporučujeme recepty:
Čočka tmavozelená 500 g BIO COUNTRY LIFE - Podrobná charakteristika
Tmavozelená čočka je oblíbená zejména v evropské kuchyni.Je bohatá na bílkoviny 26% a při vaření si udržuje tvar. Proto je vhodná na vaření,jako příloha a nebo do salátů.
Doporučujeme recept:
"Francouzská čočka se šalvějí a levandulí": Čtěte více v článku zde
Složení: Čočka tmavozelená, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Při tepelné úpravě celulózová vlákna v čočce měknou, čímž se stávají snadněji stravitelná. Rovněž se ničí lektin (toxický protein), který se nachází ve všech syrových luštěninách. Před vařením je dobré čočku namočit na pár hodin do studené vody. Vhodné kombinace: Citrony dodávají vit. C, jenž zlepšuje chuť čočky a zvyšuje vstřebávání železa. Z obilnin se k čočce nejlépe hodí rýže. Brukvovitá zelenina či špenát jsou bohaté na vápník, kterého má čočka jen málo. Mrkev obsahuje provitamín A, který se v čočce nenachází.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota |
1 428 kJ / 341 kcal |
---|
Tuky: |
1,1 g |
---|
z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,2 g |
Sacharidy: |
53,0 g |
---|
z toho cukry: |
2,0 g |
Vláknina: |
-- |
---|
Bílkoviny: |
24,0 g |
---|
Sůl: |
0,02 g |
---|
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Legislativní zařazení: Luštěniny – čočka velkozrnná