Doporučujeme recept:
Rýže kulatozrnná natural 500 g BIO COUNTRY LIFE - Podrobná charakteristika
Rýže je lehce stravitelná potravina, která vyvolává pocit nasycení. Neobsahuje gliadin (frakce glutenu) . Rýži se říká chléb Asie. Většina její produkce pochází z Číny, Indie, Bangladéše a Indonésie. V těchto zemích tvoří nedílnou součást jídelníčku. Do Evropy ji přivezli Arabové. Postupně se z ní stala jedna z nejrozšířenějších obilnin naší planety.
Složení: Rýže, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Pololoupaná kulatozrnná rýže je proti bílé rýži bohatší na vitaminy a minerály, ale musí se déle vařit a obtížněji se žvýká. Její přípravu usnadní, namočíme-li ji před vařením na několik hodin do vody. Pololoupaná kulatozrnná rýže se při vaření mírně rozevírá a po uvaření je lehce kašovitá. Proto se nejčastěji používá do dezertního pečiva a sladkých jídel, především na přípravu rýžového nákypu.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota |
1 483kJ / 354 kcal |
---|
Tuky: |
2,3 g |
---|
z toho nasycené mastné kyseliny: |
1,0 g |
Sacharidy: |
70,4 g |
---|
z toho cukry: |
0,4 g |
Vláknina: |
-- |
---|
Bílkoviny: |
8,4 g |
---|
Sůl: |
0,08 g |
---|
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek – rýže