Polyporus–MRL, Choroš oříš
Choroš oříš je jedlá houba, která roste paraziticky na starých listnatých stromech, nebo také u pařezů - hlavně buků, javorů a dubů. Plodnice se podobají mořské mycí houbě a větví se do mnoha malých nožek zakončených malými okrouhlými kloboučky ve tvaru deštníčků.
Polyporus-MRL mycélium/tablety 90 tbl.
doplněk stravy
- Originální název: Polyporus umbellatus, choroš oříš, zhuling
- Kód: MRLpoly
Polyporus-MRL BIO mycélium/biomasa 100 g
doplněk stravy
- Originální název: BIO Polyporus umbellatus, choroš oříš, zhuling
- Kód: MRLpoly100BIO
Polyporus-MRL BIO mycélium/biomasa 250 g
doplněk stravy
- Originální název: BIO Polyporus umbellatus, choroš oříš, zhuling
- Kód: MRLpoly250BIO
Polyporus-MRL v BIO kvalitě
Polyporus-MRL je certifikován BIO v podobně volné jemně mleté biomasy (100 g a 250 g). Balení v tabletách (90 kusů, každá s 500 mg biomasy) tvoří stejná biomasa jako v BIO certifikovaných variantách. S nutnými pojivy pak každá tableta váží mírně přes 700 mg. Právě pojiva ale představují prozatímní překážku v možnosti BIO certifikace tablet, neboť prováděcí předpisy použitá pojiva zatím neuvádějí mezi povolenými přídatnými látkami, navíc by se nedařilo ani plnit 5% limit pro obsah přídatných látek.
Význam houbové biomasy MRL (Mycology Research Laboratories)
Houbová biomasa MRL je přírodní prášek asepticky (sterilně) pěstovaného podhoubí (mycélium) se zárodky, tedy „pupeny“ mladých plodnic (primordia) příslušných hub. Biomasa je dále šetrně a hygienicky zpracována v prostředí s pozitivním tlakem vzduchu filtrovaného přes HEPA filtry.
Biomasa MRL proto nabízí zajímavý nutriční přínos, neboť v jejím případě nedochází k nežádoucímu posunu účinků jako u extraktů či koncentrátů, a tak výsledný přípravek svojí aktivitou odpovídá zdrojové houbě a je dále umocněn využitím celého podhoubí. Plně respektuje celostní principy, protože nabízí samotnou přírodou připravený koktejl z přehršle navzájem spolupracujících a spolusouvisejících prospěšných biodostupných složek - jedná se o skutečně plnokrevný přírodní produkt se zachovanou vysokou enzymatickou aktivitou, která se v biomase neničí díky absenci vyšších teplot při zpracování (suší se při nízké teplotě, nízká teplota se udržuje i při mletí, nic se nepřevařuje ani nevyvařuje).