Poria–MRL, Pórnatka kokosová

Pórnatka kokosová má korovité plodnice s hlízovitým tělem a velikost velkého kokosového ořechu. Roste na kořenech některých borovic v nejteplejších oblastech Číny, Japonska a dalších oblastí. Američtí indiáni z ní dělali jeden druh chleba. Je zmiňována již v čínské Knize písní z 11. století př. n.l.
Poria–MRL BIO mycélium/biomasa 100 g
doplněk stravy
- Originální název: SLEVA – končící DMT: 30.11.2023
- Kód: MRLporia100BIO
Poria-MRL BIO mycélium/biomasa 250 g
doplněk stravy
- Originální název: BIO Poria cocos, pórnatka kokosová, fuling
- Kód: MRLporia250BIO
Poria-MRL mycélium/tablety 90 tbl.
doplněk stravy
- Originální název: Poria cocos, pórnatka kokosová, fuling
- Kód: MRLporia
Poria-MRL v BIO kvalitě
Poria-MRL je certifikován BIO v podobně volné jemně mleté biomasy (100 g a 250 g). Balení v tabletách (90 kusů, každá s 500 mg biomasy) tvoří stejná biomasa jako v BIO certifikovaných variantách. S nutnými pojivy pak každá tableta váží mírně přes 700 mg. Právě pojiva ale představují prozatímní překážku v možnosti BIO certifikace tablet, neboť prováděcí předpisy použitá pojiva zatím neuvádějí mezi povolenými přídatnými látkami, navíc by se nedařilo ani plnit 5% limit pro obsah přídatných látek.
Význam houbové biomasy MRL (Mycology Research Laboratories)
Houbová biomasa MRL je přírodní prášek asepticky (sterilně) pěstovaného podhoubí (mycélium) se zárodky, tedy „pupeny“ mladých plodnic (primordia) příslušných hub. Biomasa je dále šetrně a hygienicky zpracována v prostředí s pozitivním tlakem vzduchu filtrovaného přes HEPA filtry.
Biomasa MRL proto nabízí zajímavý nutriční přínos, neboť v jejím případě nedochází k nežádoucímu posunu účinků jako u extraktů či koncentrátů, a tak výsledný přípravek svojí aktivitou odpovídá zdrojové houbě a je dále umocněn využitím celého podhoubí. Plně respektuje celostní principy, protože nabízí samotnou přírodou připravený koktejl z přehršle navzájem spolupracujících a spolusouvisejících prospěšných biodostupných složek - jedná se o skutečně plnokrevný přírodní produkt se zachovanou vysokou enzymatickou aktivitou, která se v biomase neničí díky absenci vyšších teplot při zpracování (suší se při nízké teplotě, nízká teplota se udržuje i při mletí, nic se nepřevařuje ani nevyvařuje).