Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


Čokoláda hořká 75% s CHIA semínky, 45 g

čokoláda

Chia semínko patří mezi tzv. superpotraviny. Chia semínka obsahují antioxidanty, vitamíny, minerální látky, vlákninu, aminokyseliny, bílkoviny a velké množství omega-3 mastných kyselin (kyselina alfa-linolenová). Více...

Cena s DPH88,00 Kč
Značka
Čokoládovna Troubelice
Kód
FBCTCH75

Produkt je zařazen v těchto kategoriích

Čokoláda hořká 75% s CHIA semínky, 45 g

 Alternativní produkty

Čokoláda hořká 83% , 45 g - EDICIÓN NUEVA
čokoláda

  • Novinka
95,00 Kč Koupit
  • Kód: FB85024

Podrobný popis Čokoláda hořká 75% s CHIA semínky, 45 g

Mezi nejjednodušší recepty, jak využít „magickou sílu“ chia semínek je posypat jimi různé pokrmy… Tímto postupem jsme se řídili i my v naší rodinné čokoládovně v Troubelicích.

Vybrané druhy čokolád jsme posypali chia semínky. Každá čokoláda je vyrobená ručně a navíc i ručně posypána.

Hořká čokoláda 75% je čokoláda velmi jemné chuti s příjemně hořkým podtónem, přestože je kakaový podíl 75%. Jemná chuť je dána dlouhodobým procesem hnětení v melangéru a přidaným kakaovým máslem, které čokoládě navíc dodává i čoko“ vůni.

Čokoláda je slazena panelou, která doladí konečnou lahodnou sladkou chuť.

Tato čokoláda je vhodná pro milovníky sladších chutí.

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.

Složení: Kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, třtinová šťáva panela, chia semínka.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

Hmotnost: 45g

Vyrobeno v ČR.

Zeptejte se nás

Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.

Dotaz:

Informace o produktu bude přidána automaticky

Anketa

Připravujeme

Zatím nikdo nehlasoval