Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


Chaga–MRL, Rezavec šikmý

Chaga–MRL

Chaga–MRL – čaga je několik let rostoucí dřevní houba s černým povrchem a hnědavým zabarvením na řezu. V Evropě je její nejranější používání zdokumentováno v ruských herbářích z 19. století.

Rozšířena je na severní polokouli mezi 40 – 50° zeměpisné šířky, avšak přírodní naleziště umožňující využívání hub z přírody jsou na pokraji vyčerpání. Proto je na místě snaha o její pěstování, zejména umožní-li taková produkce zachovat enzymatickou aktivitu, která v jinak v dosud převažujících horkovodních a alkoholem stabilizovaných extraktech přirozeně zachována být nemůže. Velká část západních výzkumů o čaze je zatím ruské a polské provenience, která je z historických důvodů postavena právě na horkovodních extraktech z divoce rostoucí čagy, kdy pak čaga rovněž obsahuje metabolity z hostitelské břízy (betulin, rozpustné ligniny); nicméně v posledních několika letech se již objevují srovnávací studie na různé formy extrakce a rozdílů mezi pěstovanou a sbíranou čagou a dávají za pravdu dosud spíše osamoceným názorům, jež preferovaly použití při absenci či minimalizaci tepelného ošetření.

Chaga–MRL (čaga) mycélium/tablety 90 tbl.
doplněk stravy

590,00 Kč Koupit
  • Originální název: Inonotus obliquus, rezavec šikmý (čaga)
  • Kód: MRLchaga

Chaga–MRL (čaga) mycélium/biomasa 250 g
doplněk stravy

2 290,00 Kč Koupit
  • Originální název: Inonotus obliquus, rezavec šikmý (čaga)
  • Kód: MRLchaga250

Význam houbové biomasy MRL (Mycology Research Laboratories)

Houbová biomasa MRL je přírodní prášek asepticky (sterilně) pěstovaného podhoubí (mycélium) se zárodky, tedy „pupeny“ mladých plodnic (primordia) příslušných hub. Biomasa je dále šetrně a hygienicky zpracována v prostředí s pozitivním tlakem vzduchu filtrovaného přes HEPA filtry.
Biomasa MRL proto nabízí zajímavý nutriční přínos, neboť v jejím případě nedochází k nežádoucímu posunu účinků jako u extraktů či koncentrátů, a tak výsledný přípravek svojí aktivitou odpovídá zdrojové houbě a je dále umocněn využitím celého podhoubí. Plně respektuje celostní principy, protože nabízí samotnou přírodou připravený koktejl z přehršle navzájem spolupracujících a spolusouvisejících prospěšných biodostupných složek - jedná se o skutečně plnokrevný přírodní produkt se zachovanou vysokou enzymatickou aktivitou, která se v biomase neničí díky absenci vyšších teplot při zpracování (suší se při nízké teplotě, nízká teplota se udržuje i při mletí, nic se nepřevařuje ani nevyvařuje).

Anketa

Připravujeme:

Zatím nikdo nehlasoval