Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


Shiitake–MRL, Houževnatec jedlý (šitake)

Shiitake–MRL

Domovinou této lupenité dřevní houby s hnědými klobouky červenavého nádechu a bělavými šupinami je Japonsko, Čína a asijské státy s mírným podnebím. Jako potravina s blahodárnými účinky se používá v Japonsku a Číně již tisíce let. První písemné odkazy sahají až k roku 199 n. l.

Další názvy této houby, ale s nesprávným přepisem: shitake, šiitake.

Shiitake–MRL (šitake) mycélium/tablety 90 tbl.
doplněk stravy

590,00 Kč Koupit
  • Originální název: Lentinula edodes, houževnatec jedlý (šitake)
  • Kód: MRLshii

Shiitake–MRL (šitake) mycélium/biomasa 250 g
doplněk stravy

2 290,00 Kč Koupit
  • Originální název: Lentinula edodes
  • Kód: MRLshii250

Význam houbové biomasy MRL (Mycology Research Laboratories)

Houbová biomasa MRL je přírodní prášek asepticky (sterilně) pěstovaného podhoubí (mycélium) se zárodky, tedy „pupeny“ mladých plodnic (primordia) příslušných hub. Biomasa je dále šetrně a hygienicky zpracována v prostředí s pozitivním tlakem vzduchu filtrovaného přes HEPA filtry.
Biomasa MRL proto nabízí zajímavý nutriční přínos, neboť v jejím případě nedochází k nežádoucímu posunu účinků jako u extraktů či koncentrátů, a tak výsledný přípravek svojí aktivitou odpovídá zdrojové houbě a je dále umocněn využitím celého podhoubí. Plně respektuje celostní principy, protože nabízí samotnou přírodou připravený koktejl z přehršle navzájem spolupracujících a spolusouvisejících prospěšných biodostupných složek - jedná se o skutečně plnokrevný přírodní produkt se zachovanou vysokou enzymatickou aktivitou, která se v biomase neničí díky absenci vyšších teplot při zpracování (suší se při nízké teplotě, nízká teplota se udržuje i při mletí, nic se nepřevařuje ani nevyvařuje).

Další názvy této houby, ale s nesprávným přepisem: shitake, šiitake.

Anketa

Připravujeme:

Zatím nikdo nehlasoval