Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


slzovka Sheng, Jobovy slzy, shengyiren, yimi, 100 g

doplněk stravy

Balení obsahuje 100 g slzovky pocelánové - Coicis semen - Jobovy slzy - shengyiren, yiyiren, hatomugi. Datum Minimální trvanlivost do: vyznačeno na obalu. Více...

Cena s DPH79,00 Kč
Značka
Bylinky TČM
Kód
SD 059a 100
Originální název
shengyiyiren (yiyiren)

Produkt je zařazen v těchto kategoriích

 Alternativní produkty

slzovka, shengyiren/yiyiren 40 g - instantní prášek
doplněk stravy

329,00 Kč Koupit
  • Originální název: shengyiren/yiyiren
  • Kód: LSD 059a 40

Kroupy ječné 500 g BIO BIOHARMONIE
obilovina

61,00 Kč Koupit
  • Kód: CF210002

Podrobný popis slzovka Sheng, Jobovy slzy, shengyiren, yimi, 100 g

Balení obsahuje 100 g slzovky pocelánové - Coicis semen - Jobovy slzy - shengyiren, yiyiren, hatomugi. Datum Minimální trvanlivost do: vyznačeno na obalu.

U popisů bylinných doplňků stravy bohužel nenaleznete podrobnosti týkající se případných možností jejich podpůrného využití v rámci celostních přístupů k podpoře organismu. Prodejcům sdělování těchto informací vícenásobně zakazuje nejen unijní, ale i česká legislativa, aniž by však pro poučení a blaho občanů zabezpečila náhradní informační kanál. Nezbývá nám, než Vás odkázat na jiné zdroje, jako jsou např. specializovaní výživoví poradci, knihy, časopisy, databáze vědeckých článků a důvěryhodné stránky na internetu.

čínské názvy: shengyiren, yiyiren,

japonské názvy: juzudama, hatomugi

Doporučujeme recepty:

Původ:

Domovinou této jednoleté byliny vysoké až 2 metry je jihovýchodní Asie, tj. Čína a Indie. Ve své domovině roste ve vyšších nadmořských výškách, kde již rýže a kukuřice příliš neprospívá. Nalézá se též v tropické Africe, Brazílii a jižních oblastech USA. Latinský název byliny je Coix lacryma-jobi L.

Dávkování a balení

Dle chuti, nejvíce však 10 - 30 g denně.

Obsah balení 100 g.

Účinné látky:

Semena slzovky obsahují škrob, tuk, bílkoviny, aminokyseliny leucin, tyrosin, lysin. Triterpenoidy coixol, coixan, coixenolid a steroly stigmasterol a kampesterol. Protože jsou geneticky bližší spíše kukuřici než pšenici, měly by být bezpečné i pro osoby trpícími alergií na lepek.

RECEPTY

Slzovková voda, v Číně známá jako yimishui

Jedná se o nejjednodušší přípravu slzovky do podoby nápoje, který je možno podávat horký či vychládlý. Slzovku před vařením krátce opláchněte a namočte na cca 1 hodinu do vody, na 1 šálek slzovky 15 - 20 šálků vody. Potom ji v té samé vodě vařte bez pokličky hodinu při mírném varu. A máte hotovo. Kromě pití odvaru můžete pojídat i uvařenou slzovku. Pro osvěžení chuti je možno vymačkat do šálku těsně před podáváním trochu citronu.

Příloha, kaše a polévky

Slzovka má podobné použití jako perlové kroupy, můžeme ji použít jako přílohu, třeba i v kombinaci s rýží, rozvařit ji na kaši či dávat jako přídavek do polévek.

Pokud chceme slzovku jako přílohu, není ji třeba dopředu namáčet, stačí ji jen předem propláchnout. Na 2 díly slzovky dejte 1 díl vody, uveďte do varu, potom na mírném ohni vařte nezakryté 50 - 60 minut, dokud se voda nevyvaří. Slzovku po odstavení promíchejte vařečkou. Jako i jiné zrniny můžeme slzovku buď vařit ve vodě, nebo v páře.

Složení: viz Etiketa

Další používané názvy:

  • Coix lacryma-jobi L. - slzovka obecná

Zeptejte se nás

Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.

Dotaz:

Informace o produktu bude přidána automaticky

Etiketa

Etiketa