Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


Guasha masážní destička na tělo

masážní pomůcka

Destičky se používají při celotělové masáži guasha. Díky nim zjistíme lépe problematické místo, na které se můžeme při masáži lépe zaměřit. Více...

Cena s DPH389,00 Kč
Koupit
Cena bez DPH 321,49 Kč

Dostupnost: skladem > 5 ks

Značka
Guasha
Kód
GSnatelo

Produkt je zařazen v těchto kategoriích

 Související produkty

Masážní olej Guasha, Olivový + Konopný + Mandlový 115 ml
olej

220,00 Kč Koupit
  • Originální název: guasha oil
  • Kód: IBolejguasha

Masážní olej Guasha, Olivový + Konopný + Mandlový 500 ml
olej

650,00 Kč Koupit
  • Originální název: guasha oil
  • Kód: IBolejguasha500

Guasha masážní destička na obličej
masážní pomůcka

389,00 Kč Koupit
  • Kód: GSnaoblicej

Guasha masážní hřeben
masážní pomůcka

289,00 Kč Koupit
  • Kód: GShreben

Podrobný popis Guasha masážní destička na tělo

Guasha (gua sha, kváša) masáž těla využívá znalosti systému tradiční čínské medicíny, lokalizace akupunkturních bodů, průběhu drah a umístění reflexních zón. Gua znamená škrábat a sha značí výsev.

Destičky se používají při celotělové masáži guasha. Díky nim zjistíme lépe problematické místo, na které se můžeme při masáži lépe zaměřit.

Při masáži guasha se masíruje vždy jen část těla, nikoliv celé tělo najednou. Terapeut na základě diagnostiky vybere vhodnou část, kterou pomocí nefritové destičky stimuluje.

Stimulací dochází k lepší cirkulaci krve v kapilárách a čchi v drahách. Guasha vytlačuje stagnující, hustou krev a odpadní látky ze sítě kapilár do tkání, do podkoží, mezi buňky, odkud ji pak lymfatický systém odvádí z těla pryč a tím se zlepšuje stav kapilární soustavy, znovuobnovuje průchodnost, zlepšuje stav buněk, řeší vyživení tkání a tím i orgánů a struktur. V systému TČM lze říci, že se rozptylují stagnace na úrovni čchi a krve, čchi a krev lépe proudí v drahách a k orgánům zangfu. Zlepšuje se tedy celkový psychosomatický stav člověka.

Při masáži vzniká tzv. výsev (sha). Výsev se projeví v různých místech, v různé intenzitě a formě. Jeho projev je individuální a zkušenému praktikovi může mnoho napovědět o stavu klienta. Výsev ukazuje na stupeň stagnace čchi a krve v těle. Mizí podle intenzity během několika hodin, u tmavých výsevů je potřeba počítat s tím, že k vymizení dojde až za několik dnů.

Destičky pro celotělovou masáž guasha používá ve své praxi a při svých seminářích profesorka Zhang Xiuqin, která v roce 2014 představila systém ozdravných, diagnostických a kosmetických masáží guasha v 1. škole tradiční čínské medicíny – TČM®. Od té doby každoročně ve škole pořádají kurzy masáží guasha lektorky osobně proškolené paní profesorkou.

Více o masážích guasha | Seminář guasha | Kdo je prof. Zhang Xiuqin

Materiál: nefrit (jadeit)

Rozměr: 7,8 × 5,6 cm

Jedná se o přírodní produkt, barva u jednotlivých destiček může být rozdílná.

Zeptejte se nás

Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.

Dotaz:

Informace o produktu bude přidána automaticky

Anketa

Připravujeme

Zatím nikdo nehlasoval