Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


Blazei-MRL BIO mycélium/biomasa 100 g

doplněk stravy

Balení obsahuje 100 g jemně mleté BIO biomasy sestávající ze zárodků plodnic (primordia) a podhoubí (mycelia) houby: Agaricus blazei, žampion brazilský (mandlový). BIO biomasa má oproti extraktům výhodu, že v jejím případě nedochází k nežádoucímu posunu účinků jako u extrakce, a tak přípravek svojí aktivitou odpovídá zdrojové houbě, a je dále umocněn využitím i jejího enzymaticky aktivního podhoubí. Více...

Cena s DPH1 650,00 Kč
Značka
Mycology Research Laboratories - MRL
Kód
MRLblazei100BIO
Originální název
BIO Agaricus blazei, žampion brazilský (mandlový)

Produkt je zařazen v těchto kategoriích

 Alternativní produkty

Blazei-MRL BIO mycélium/biomasa 250 g
doplněk stravy

2 850,00 Kč Koupit
  • Originální název: BIO Agaricus blazei, žampion brazilský (mandlový)
  • Kód: MRLblazei250BIO

Blazei-MRL mycélium/tablety 90 tbl.
doplněk stravy

799,00 Kč Koupit
  • Originální název: Agaricus blazei, žampion brazilský (mandlový)
  • Kód: MRLblazei

Hericium-MRL BIO mycélium/biomasa 100 g
doplněk stravy

1 290,00 Kč Koupit
  • Originální název: BIO Hericium erinaceus, korálovec ježatý
  • Kód: MRLheri100BIO

Podrobný popis Blazei-MRL BIO mycélium/biomasa 100 g

Balení obsahuje 100 g jemně mleté BIO biomasy sestávající ze zárodků plodnic (primordia) a podhoubí (mycelia) houby: Agaricus blazei, žampion brazilský (mandlový). BIO biomasa má oproti extraktům výhodu, že v jejím případě nedochází k nežádoucímu posunu účinků jako u extrakce, a tak přípravek svojí aktivitou odpovídá zdrojové houbě, a je dále umocněn využitím i jejího enzymaticky aktivního podhoubí.

BIO přípravek MRL na bázi houbové biomasy pěstované na autoklávem sterilizovaném substrátu při nekompromisním dodržování podmínek, které bývají požadovány při výrobě léčiv. Výsledkem je standardizovaná biomasa, u které patentovaný kultivační proces zajišťuje, že není kontaminována jinými houbami či plísněmi, a že nejsou přítomny pesticidy.

Blazei-MRL BIO je jedlá houba s nasládlou chutí a mandlovou vůní, která byla poprvé popsána na konci 19. století, kdy se začala pěstovat na východě Spojených států. Rozmach jejího užívání a pěstování začal v Japonsku po jejím znovuobjevení okolo roku 1970 v Brazílii.

Pro houbu se díky složitější historii botanického popisu používá více názvů. Aktuálně je konsenzus takový, že správným botanickým názvem je Agaricus subrufescens, protože je historicky nejstarší, a běžně se k němu synonymně užívají Agaricus blazei, Agaricus brasiliensis, Agaricus rufotegulis, Agaricus sylvaticus.

Většina po světě běžně užívaných názvů se přejímá z angličtiny nebo portugalštiny, např. mandlová houba (almond mushroom), houba slunce (mushroom of the sun, cogumelo do sol), božská houba (God's mushroom, cogumelo de Deus), houba života (mushroom of life, cogumelo de vida), pečárka královského slunce (royal sun agaricus). Známá je též pod zkratkou ABM (z prvních písmen plného botanického jména Agaricus blazei Murrill), nebo čínskými názvy jisongrong a baxi mogu, nebo japonským himematsutake.

Jako houba bohů či houba života byl znám mezi Inky v Latinské Americe dávno před příchodem španělských kolonizátorů.

U popisů bylinných doplňků stravy bohužel nenaleznete podrobnosti týkající se případných možností jejich podpůrného využití v rámci celostních přístupů k podpoře organismu. Prodejcům sdělování těchto informací vícenásobně zakazuje nejen unijní, ale i česká legislativa, aniž by však pro poučení a blaho občanů zabezpečila náhradní informační kanál. Nezbývá nám, než Vás odkázat na jiné zdroje, jako jsou např. specializovaní výživoví poradci, knihy, časopisy, databáze vědeckých článků a důvěryhodné stránky na internetu.

Obchodní balení obsahuje 100 g BIO prášku - jemně mleté biomasy (mycelia i primordia) příslušné houby. Doporučené denní dávkování 1 - 3 g denně alespoň s půlhodinovým odstupem od jídla. Při uvedném dávkování vystačí jedno balení BIO biomsy přibližně na 1 – 2 měsíce. Každé balení BIO biomasy á 100 g obsahuje dávkovací lžičku, která zarovnaná odměřuje 2 g biomasy.

UPOZORNĚNÍ:
  • Neužívat u návalů tepla/horka.

Navštivte stránky věnované houbové výživě www.houbovavyziva.cz

Datum Minimální trvanlivost do: vyznačeno na obalu.

Složení: 100 g BIO žampionu brazilského (biomasa) : viz Etiketa.

Zeptejte se nás

Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.

Dotaz:

Informace o produktu bude přidána automaticky

Odkazy

Etiketa

Etiketa