Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


dřín, shanyurou, Cornus officinalis 30 g

doplněk stravy

Balení obsahuje 30 g dřínu lékařského, Cornus officinalis. V Číně se užívá ve stravě mnoho prostředků a přípravků, jejichž použití a způsob přípravy nejsou u nás zatím zcela běžné. Jedním z nich je i tento, nelze ho konzumovat jako základní potravinu, ale pouze jako potravinu doplňkovou. Více...

Cena s DPH199,00 Kč
Koupit
Cena bez DPH 173,04 Kč

Dostupnost: skladem > 5 ks

Značka
Bylinky TČM
Kód
FT 059 30
Originální název
shanyurou

Produkt je zařazen v těchto kategoriích

Podrobný popis dřín, shanyurou, Cornus officinalis 30 g

Balení obsahuje 30 g dřínu lékařského, Cornus officinalis. V Číně se užívá ve stravě mnoho prostředků a přípravků, jejichž použití a způsob přípravy nejsou u nás zatím zcela běžné. Jedním z nich je i tento, nelze ho konzumovat jako základní potravinu, ale pouze jako potravinu doplňkovou.

U popisů bylinných doplňků stravy bohužel nenaleznete podrobnosti týkající se případných možností jejich podpůrného využití v rámci celostních přístupů k podpoře organismu. Prodejcům sdělování těchto informací vícenásobně zakazuje nejen unijní, ale i česká legislativa, aniž by však pro poučení a blaho občanů zabezpečila náhradní informační kanál. Nezbývá nám, než Vás odkázat na jiné zdroje, jako jsou např. specializovaní výživoví poradci, knihy, časopisy, databáze vědeckých článků a důvěryhodné stránky na internetu.

Původ:

Domovinou opadavého stromku dřínu (Cornus officinalis Sieb. et Zucc.) jsou hornaté oblasti Číny, Krym a Dálný východ. Temně červené peckovité plody připomínající malé datle se sbírají po dozrání od října do listopadu. Po sběru se plody třídí a povaří, čímž se usnadní vypeckování. Zbylá masitá část se nakonec suší na slunci.

Kvalita:

Námi dodávaný dřín pochází ze sadů čínské továrny Wanxi, která ho pěstuje při dodržování standardu GAP, a tak si zajišťuje kvalitní suroviny do svých přípravků. Sušení dřínu se provádí přímo ve vesnicích na místě sběru v horách.

Způsob přípravy:

Připravte si cca 1/4 litru vody na vývar a přidejte odměřené množství. Vařte asi 5 - 10 minut na mírném ohni. Vývar i s kousky je možno přidávat do jídel čínského charakteru. Dřín lze konzumovat i bez vaření, podobně třeba jako rozinky.

Doporučujeme dodržet tradiční způsob přípravy: nepoužívat kovové předměty během celé doby přípravy, tj. využít skleněné či kameninové nádoby, dřevěné pomůcky ap.

Recepty

Povzbuzující odvar:

Užívá se 30 g plodů dřínu na 100 ml vody, vše se vaří 30-45 minut. Hotový nápoj je možno přisladit medem, třtinovým cukrem či ječmenným sladem.

Příprava:

Plody vaříme v jednom litru vody přibližně 40 minut a dle chuti dosladíme. Čaj využívá synergického efektu kustovnice s dřínem, posiluje ledviny, játra a doplňuje jin.

Rýžová kaše s dřínem:

Přísady:

20 g plodů dřínu

100 g rýže

300 ml vody

ječmenný slad, med nebo třtinový cukr na oslazení

Účinky: Může tvořit ideální snídani pro doplnění

Příprava:

Plody dřínu dobře propereme a odstraníme pecky. Dáme vařit spolu s rýží ve zhruba 300-400 ml vody. Vaříme dokud se rýže nerozvaří na hustou kaši. Před podáním je vhodné pokrm osladit medem nebo třtinovým cukrem či ječmenným sladem.

Dávkování: pro dospělé je maximální denní dávka 10 g

Složení: viz Etiketa

Datum Minimální trvanlivost do: vyznačeno na obalu.

Zeptejte se nás

Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.

Dotaz:

Informace o produktu bude přidána automaticky

Etiketa

Etiketa Etiketa1