kojibakers
Kojibakers pracují s ušlechtilou plísní koji od roku 2019. Koji, která jako nástroj fermentace dokáže přetvořit i ty nejobyčejnější suroviny na doslova chuťové zázraky. Vyrábějí v České republice z lokálních surovin miso pasty, miso polévky, tamari, octy a další skvělé věci tak, aby zapadly do evropské kuchyně. Jak domácí, tak gastronomické. V Kojibakers se nebojí experimentů a alchymie chuti je základ, na kterém své výrobky staví. Přesvědčte se:
- Miso pasty - klasické ochucovadlo a výbuch umami chuti, z tradiční soji i z netradičních surovin – hrachové, čočkové nebo karamelové
- Miso polévky - oceníte místo instantních polévek doma, v kanceláři nebo na cestách, všude tam, kde není moc času na vyvařování a přitom nechcete slevit ze svých stravovacích zásad
- Hrachová tamari - vzniká při kvašení hrachu na miso, vyniká jemnou chutí umami
- PraOcty - z místních surovin na bázi medu – višňový, jablečný zředěné vodou můžete pít v horkých dnech, česnekový třeba do zálivky v chladnějších měsících.
- Koji mýdla - s enzymatickou koji rýží, šetrná k pokožce i přírodě, bez palmového oleje a parfémů.