Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


Lněný olej organik oil Extra Virgin, 200 ml

olej

Balení obsahuje 200 ml lněného oleje organik oil Extra Virgin. Pro výrobu tohoto oleje se používají olejnatá semena lnu setého (Linum usitatissimum), které se lisují za studena, bez přídavku pomocných chemikálií a konzervantů. Lněný olej má nejvyšší obsah omega 3 mastných kyselin ze všech olejů.

Tato vlastnost mu dává výsadní postavení mezi ostatními oleji. Omega 3 mastné kyseliny jsou pro nás nepostradatelné a díky stravovacím návykům je jeho množství v našich organismech deficitní. Lze bez nadsázky prohlásit, že tyto esenciální mastné kyseliny jsou základními kameny a pilíři při syntéze enzymů, hormonů a buněčných membrán. Lněný olej je díky obsahu a poměrném zastoupením esenciálních mastných kyselin ideálním olejem pro vnitřní i vnější použití. Více...

Cena s DPH220,00 Kč
Značka
organik oil
Kód
OOlneny

Produkt je zařazen v těchto kategoriích

 Alternativní produkty

Lněný olej 250 ml Solio
olej

105,00 Kč Koupit
  • Kód: ZOlneny250

Podrobný popis Lněný olej organik oil Extra Virgin, 200 ml

Balení obsahuje 200 ml lněného oleje organik oil Extra Virgin. Pro výrobu tohoto oleje s používají olejnatá semena lne setého (Linum usitatissimum), které se lisují za studena, bez přídavku pomocných chemikálií a konzervantů. Lněný olej má nejvyšší obsah omega 3 mastných kyselin ze všech olejů.

Tato vlastnost mu dává výsadní postavení mezi ostatními oleji. Omega 3 mastné kyseliny jsou pro nás nepostradatelné a díky stravovacím návykům je jeho množství v našich organismech deficitní. Lze bez nadsázky prohlásit, že tyto esenciální mastné kyseliny jsou základními kameny a pilíři při syntéze enzymů, hormonů a buněčných membrán. Lněný olej je díky obsahu a poměrném zastoupením esenciálních mastných kyselin ideálním olejem pro vnitřní i vnější použití.

Vnitřní použití:

Dospělí 1 – 2 kávové lžičky denně v kombinaci s tvarohem či vysokotučným jogurtem. Děti 2 kapky denně do jídla. Nesmí se užívat v teplé kuchyni. Pro zlepšení chuti dodáváme lněné oleje s přídavkem 5 % oleje česnekového, feferonkového, zázvorového a křenového. Tímto se neobyčejně rozšíří spektrum užití lněného oleje ve studené kuchyni.

Vnější použití:

Lněný olej je součástí kosmetických směsí a masážních olejů. Díky své mastnotě se pro masáže kombinuje s olejem makovým a konopným. Samostatně lze užít pro zvláčnění a výživu pokožky, vetřením do vlasů vyživí vlasový kořínek a působí proti lupům a padání vlasů.

Složení:

100% olej lisovaný mechanicky za studena ze semínek lnu setého.

Balení: 200 ml

Země původu: Ukrajina

Zeptejte se nás

Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.

Dotaz:

Informace o produktu bude přidána automaticky