Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


Čokoláda hořká 75% , 45 g - EDICIÓN NUEVA

čokoláda

Ručně vyrobená čokoláda s příjemně hořkým podtónem.
Představujeme Vám nový design naší tabulkové čokolády. Tabulka čokolády je nyní tenčí, což ještě více umocní její dokonalou chuť - doslova se Vám rozplyne na jazyku! Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby naší bean to bar čokolády. Více...

Novinka

Cena s DPH95,00 Kč
Koupit
Cena bez DPH 84,82 Kč

Dostupnost: skladem

Značka
Čokoládovna Troubelice
Kód
FB85023

Produkt je zařazen v těchto kategoriích

 Související produkty

Čokoláda hořká 100% , 45 g - EDICIÓN NUEVA
čokoláda

  • Novinka
99,00 Kč Koupit
  • Kód: FB85025

Čokoláda hořká 75% s guaranou, 45 g
čokoláda

88,00 Kč Koupit
  • Kód: FBCTG75

Čokoláda hořká 75% s levandulí 45 g
čokoláda

88,00 Kč Koupit
  • Kód: FBCHL75

Podrobný popis Čokoláda hořká 75% , 45 g - EDICIÓN NUEVA

Ručně vyrobená čokoláda s příjemně hořkým podtónem.

Představujeme Vám nový design naší tabulkové čokolády. Tabulka čokolády je nyní tenčí, což ještě více umocní její dokonalou chuť - doslova se Vám rozplyne na jazyku! Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby naší bean to bar čokolády.

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.

Hořká čokoláda 75% je čokoláda velmi jemné chuti s příjemně hořkým podtónem, přestože je kakaový podíl 75%. Jemná chuť je dána dlouhodobým procesem hnětení v melanžéru a přidaným kakaovým máslem.

Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná a přirozeně obsahuje melasu.

Čokoláda je vhodná i pro vegany.

Bez lepku.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty.

Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.

Hmotnost: 45 g

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 2390 kJ (576 kcal)

tuky 43,40 g

z toho: nasycené mastné kyseliny 26,13 g

sacharidy 31,4 g

z toho: cukry 22,55 g

vláknina 12,3 g

bílkoviny 8,88 g

sůl 0,040 g

Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.

Dark Chocolate 75%

In spite of having a 75 % of cocoa, our dark chocolate is known to be of a very fine taste with a pleasant bitter undertone, which is particularly given by the process of refining in the Melanger.

Ingredients: Cocoa beans, cocoa butter, cane juice Panela. Cocoa share at least 75%.

No lecithin added. Gluten-free.

O ČOKOLÁDÁCH

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.

Zeptejte se nás

Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.

Dotaz:

Informace o produktu bude přidána automaticky

Anketa

Připravujeme

Zatím nikdo nehlasoval