Čokoláda hořká 67% s kokosem , 45 g - EDICIÓN NUEVA
čokoláda
Ručně vyrobená hořká čokoláda s kokosem.
Ochutnejte naši kokosovou novinku! Snoubili jsme 67% hořkou čokoládu s ekvádorským kokosem.
Rozemletý sušený kokos jsme zapracovali přímo do čokolády a vznikla tak lahodná kombinace chutí a vůní.
Více...
Novinka
Cena s DPH | 99,00 Kč | |
---|---|---|
Cena bez DPH | 88,39 Kč |
Dostupnost: skladem < 5 ks
- Značka
- Čokoládovna Troubelice
- Kód
- FB85053
Produkt je zařazen v těchto kategoriích
Související produkty
Podrobný popis Čokoláda hořká 67% s kokosem , 45 g - EDICIÓN NUEVA
Ručně vyrobená hořká čokoláda s kokosem.
Ochutnejte naši kokosovou novinku! Snoubili jsme 67% hořkou čokoládu s ekvádorským kokosem.
Rozemletý sušený kokos jsme zapracovali přímo do čokolády a vznikla tak lahodná kombinace chutí a vůní.
Složení: Kakaové boby, sušený kokos minimálně 20%, třtinová šťáva panela, kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny minimálně 67%.
Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná a přirozeně obsahuje melasu.
Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby naší bean to bar čokolády.
Čokoláda je vhodná také pro vegany.
Bez lepku.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.
Hmotnost: 45 g
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 2539 kJ (614 kcal)
tuky 50,32 g
z toho: nasycené mastné kyseliny 33,43 g
sacharidy 28,8 g
z toho: cukry 22,42 g
vláknina 12,3 g
bílkoviny 5,27 g
sůl 0,029 g
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.
Dark Chocolate 67% Coconut
Ingredients: Cocoa beans, dried coconut at least 20%, panela, cocoa butter. Cocoa share at least 67%. Gluten-free.
O ČOKOLÁDÁCH
Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Zeptejte se nás
Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.