Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


Čokoláda hořká 75% s levandulí 45 g

čokoláda

Máte rádi netradiční chutě a spojení? Skloubili jsme chuť naši hořké čokolády 75% s květy levandule z Levandulového statku Bezděkov! Více...

Cena s DPH88,00 Kč
Značka
Čokoládovna Troubelice
Kód
FBCHL75

Produkt je zařazen v těchto kategoriích

Čokoláda hořká 75% s levandulí 45 g_2

 Alternativní produkty

Čokoláda hořká 83% , 45 g - EDICIÓN NUEVA
čokoláda

  • Novinka
95,00 Kč Koupit
  • Kód: FB85024

Podrobný popis Čokoláda hořká 75% s levandulí 45 g

Máte rádi netradiční chutě a spojení? Skloubili jsme chuť naši hořké čokolády 75% s květy levandule z Levandulového statku Bezděkov!

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela, levandule. Obsah kakaové sušiny nejméně: 75%. Neobsahuje lecitin. Může obsahovat stopy mléka. Bez lepku.

Na první ochutnání čokoláda velmi jemné chuti, která se postupně rozvíjí do hořké chuti. Tuto čokoládu ocení všichni milovníci hořkých čokolád.

Čokoláda je slazena panelou, která doladí konečnou lahodnou sladkou chuť.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

Čokoláda je vhodná i pro vegany.

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny - kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.

Hmotnost: 45 g

Vyrobeno v ČR.

Zeptejte se nás

Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.

Dotaz:

Informace o produktu bude přidána automaticky

Anketa

Připravujeme

Zatím nikdo nehlasoval