Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


Čokoláda mléčná 51% s levandulí 45 g

čokoláda

Mléčná čokoláda 51% s levandulí je skloubení jemné mléčné čokolády s opojnou chutí i vůní levandule. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád. Čokoláda je ručně vyrobená v České republice z ekvádorských kakaových bobů. Více...

Cena s DPH79,00 Kč
Koupit
Cena bez DPH 68,70 Kč

Dostupnost: skladem < 5 ks

Značka
František Bačík
Kód
FBCML51

Produkt je zařazen v těchto kategoriích

Čokoláda mléčná 51% s levandulí 45 g

 Související produkty

Podrobný popis Čokoláda mléčná 51% s levandulí 45 g

Mléčná čokoláda 51% s levandulí je skloubení jemné mléčné čokolády s opojnou chutí i vůní levandule. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád. Čokoláda je ručně vyrobená v České republice z ekvádorských kakaových bobů.

Máte rádi netradiční chutě a spojení?

Skloubili jsme chuť naši výborné čokolády s květy levandule z Levandulového statku Bezděkov!

Obsah kakaové sušiny nejméně 51%.

Mléčná čokoláda jemné chuti s příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.

Tajemství jemnosti spočívá ve způsobu zpracování a vyvážené kombinaci sušeného mléka, panely a kakaového másla.

Mléčnou čokoládu 51% doporučujeme pro všechny, kdo rádi mlsají.

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny - kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.

Složení:

Kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, panela, sušené mléko, levandule.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

Hmotnost: 45 g

Vyrobeno v ČR.

Zeptejte se nás

Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.

Dotaz:

Informace o produktu bude přidána automaticky

Anketa

Připravujeme:

Zatím nikdo nehlasoval