Čokoláda mléčná 40% , 45 g - EDICIÓN NUEVA
čokoláda
Mléčná čokoláda pro milovníky sladších chutí.
Představujeme Vám nový design naší tabulkové čokolády. Tabulka čokolády je nyní tenčí, což ještě více umocní její dokonalou chuť - doslova se Vám rozplyne na jazyku! Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby naší bean to bar čokolády. Více...
Novinka
Cena s DPH | 95,00 Kč |
---|
- Značka
- Čokoládovna Troubelice
- Kód
- FB85022
Produkt je zařazen v těchto kategoriích
Alternativní produkty
Podrobný popis Čokoláda mléčná 40% , 45 g - EDICIÓN NUEVA
Mléčná čokoláda pro milovníky sladších chutí.
Představujeme Vám nový design naší tabulkové čokolády. Tabulka čokolády je nyní tenčí, což ještě více umocní její dokonalou chuť - doslova se Vám rozplyne na jazyku! Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby naší bean to bar čokolády.
Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela, sušené mléko. Obsah kakaové sušiny nejméně 40%. Obsahuje alergen: mléko.
40% mléčná čokoláda byla vyrobena speciálně pro děti a milovníky sladších chutí. Její velmi jemná a sladká chuť potěší chuťové buňky těch největších mlsných jazýčků. Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná a přirozeně obsahuje melasu.
Bez lepku.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.
Hmotnost: 45 g
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 2400 kJ (576 kcal)
tuky 40,40 g
z toho: nasycené mastné kyseliny 24,53 g
sacharidy 39,0 g
z toho: cukry 35,04 g
vláknina 4,41 g
bílkoviny 11,97 g
sůl 0,285 g
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.
Milk Chocolate 40%
Even the real picky eater kids will appreciate our 40% milk chocolate as its fine sweet taste strokes their taste buds.
Ingredients: Cocoa beans, cocoa butter, cane juice Panela, milk powder. Cocoa share at least 40%.
No lecithin added. Gluten-free.
O ČOKOLÁDÁCH
Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Zeptejte se nás
Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.