Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


Čokoláda mléčná 51% s kávovými zrny, 45 g

čokoláda

Chuť čokolád jsme doplnili výraznou chutí kávových zrn. Žádná umělá příchuť nebo náplň.... Jen pravá káva ve své ryzí podobě – kousky pražených kávových zrn. Nic víc.. Více...

Cena s DPH88,00 Kč
Značka
Čokoládovna Troubelice
Kód
FBCMK51

Produkt je zařazen v těchto kategoriích

Čokoláda mléčná 51% s kávovými zrny, 45 g

 Alternativní produkty

Čokoláda mléčná 51%,, 45 g - EDICIÓN NUEVA
čokoláda

  • Novinka
95,00 Kč Koupit
  • Kód: FB85021

Čokoláda mléčná 40% , 45 g - EDICIÓN NUEVA
čokoláda

  • Novinka
95,00 Kč Koupit
  • Kód: FB85022

Podrobný popis Čokoláda mléčná 51% s kávovými zrny, 45 g

100% Arábica z Ekvádoru, provincie Loja a čokoláda z kakaových bobů vyrobená na Hané…

Tyto čokolády jsou určeny nejen milovníkům kávy, ale příjemně překvapí i nejednoho „nekafaře“

Chuť těchto čokolád nelze popsat, musíte ochutnat.

Mléčná čokoláda jemné chuti s příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.

Tajemství jemnosti spočívá ve způsobu zpracování a vyvážené kombinaci sušeného mléka, panely a kakaového másla.

Mléčnou čokoládu 51% doporučujeme pro všechny, kdo rádi mlsají.

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.

Složení: Kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, třtinová šťáva panela, kávová zrna.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

Hmotnost: 45g

Vyrobeno v ČR.

Zeptejte se nás

Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.

Dotaz:

Informace o produktu bude přidána automaticky